De praktijk

SkinAid huid- en oedeemtherapie is een paramedische praktijk gevestigd in Gezondheidscentrum de Reef te Ypenburg. De praktijklocatie is eenvoudig te bereiken vanuit Den Haag, Voorburg, Rijswijk, Leidschendam, Nootdorp, Ypenburg, Stompwijk, Delft en het Westland.

Wij werken alleen op afspraak. Zo nemen wij de tijd om u alle aandacht te kunnen geven.

Het maken van een afspraak doet u eenvoudig telefonisch (06-40826365), per e-mail (huidtherapeut@skinaid.nl) of direct online.

Huidtherapie

Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).

Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Daarnaast wordt de kwaliteit van het huidtherapeutisch handelen gewaarborgd d.m.v. kwaliteitseisen vastgelegd in het beroepsprofiel, bij-/na scholing en in regel- en wetgeving.

Uw huidtherapeut

Elise Guthmuller
Na het behalen van haar diploma Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool in juni 2014, heeft Elise Guthmuller enthousiast haar eigen bedrijf opgericht om zo te voldoen aan de vraag naar huidtherapeutische zorg. Elise Guthmuller is met als hoogste van haar jaar afgestudeerd op een onderwerp binnen de oedeemtherapie. Hierbij heeft zij in de praktijk vergelijkend onderzoek gedaan tussen twee behandelmethoden van de oedeemtherapie, namelijk manuele lymfedrainage en pneumatische compressietherapie.

Elise Guthmuller heeft in het kader van de opleiding, diverse stages gelopen, zowel in het binnen- als buitenland. Kwaliteit en aandacht staan bij Elise hoog in het vaandel. “Ik wil dat de patiënt zich bij mij gehoord en geholpen voelt”. Nog steeds houdt Elise Guthmuller haar kennis en kunde up-to-date door bij- en nascholing te volgen en te specialiseren. In 2018 heeft Elise Guthmuller met succes de opleiding FG-MLD / Fill and Flush Manuele Lymfedrainage afgerond. Dat is nieuwste techniek van MLD. Pionier en ontwikkelaar van deze nieuwe verbeterde techniek is Prof. dr. J.P. Belgrado (Universiteit van Brussel). Deze techniek is gefundamenteerd op de laatste inzichten op het gebied van anatomie, pathologie en fysiologie van het menselijk lichaam en het lymfestelsel. Prof. Belgrado gebruikte voor het eerst fluoroscopie als een techniek om het lymfevatenstelsel in haar functie in beeld te brengen. Dankzij fluoroscopie is te zien hoe het lymfe stroomt en welke technieken effectief zijn in de behandeling van lymfoedeem. Zo heeft Prof. Belgrado een nieuwe techniek ontwikkeld die effectiever en sneller gebleken is. Niet veel therapeuten beschikken over deze ‘verbeterde’ techniek van manuele lymfedrainage.