Ontharing

Een huidtherapeut kan zorgen voor de verwijdering van ongewenste haren. Maar zelfs bij ‘definitieve’ ontharing moet u er rekening mee houden dat er altijd de mogelijkheid bestaat, dat na verloop van tijd de groei van nieuwe haren gestimuleerd kan worden.

Behandelingen:

Duurzame ontharing d.m.v. I.P.L. of Laser.
Het pigment van de haar is een effectieve geleider van energie geproduceerd door laser- en lichtapparatuur. Warmteontwikkeling vindt plaats in de haarwortel, waardoor kiemcellen worden afgebroken, dit stopt de groei van nieuwe haren. De behandelperiode is afhankelijk van de grootte van de oppervlak. Ongeveer 6-9 behandelingen zijn nodig voor overmatige haargroei in het gezicht. Deze behandelmethode is over het algemeen goed verdraagzaam en minder pijnlijk dan elektrische epilatie d.m.v. coagulatie.
Belangrijk is dat zon (en zonnebank) vermeden is tenminste 2 maanden vooraf, tijdens en 6 weken na de laatste behandeling. Ook raden wij ontharingsmethodes zoals epileren, touwtjes, harsen en waxen af, 4 weken vooraf aan de licht- of laserbehandeling.