Vaatafwijkingen

Bij SkinAid huid- en oedeemtherapie, kunt u terecht met vaatafwijkingen die gepaard gaan met overmatige roodheid. Hierin onderscheiden we de onderstaande aandoeningen:

 • Spider naevi:
  • Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Het is een aandoening die voorkomt bij alle leeftijden en bij beide geslachten. Het is mogelijk dat ze vanzelf weer verdwijnen. 
Een spider is onschuldig en zal nooit kwaadaardig worden, maar kan cosmetisch wel storend zijn.
 • Cherry hemangioma (Haemangioma senilis):
  • Een cherry hemangioma is een klein, bolrond, helder paars-rood bultje. Cherry hemangioma’s zijn, netzoals spider neavi’s, onschuldig maar kunnen cosmetisch als storend ervaren worden. Ze kunnen over het hele lichaam voorkomen en worden zelden groter dan 6 mm. Het ontstaat doordat er ergens op één plek een opeenhoping van verwijde kleine bloedvaten ontstaat. Waarom dit gebeurt is niet bekend.
 • Couperose:
  • Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele kleine gesprongen bloedvaatjes. De vaatjes bevinden zich meestal op de wangen, neus, kin en soms ook op het decolleté.
 De precieze oorzaak van couperose in niet bekend
.
 • Rosacea
  • Rosacea is een afwijking die gekenmerkt wordt door een roodverkleurde huid met gesprongen bloedvaatjes, maar vaak ook rode bultjes en puistjes. Lees hier meer over rosacea.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?
Om te bepalen welke behandeling het meest voor u geschikt is, zal er tijdens de eerste afspraak een intake worden gedaan. Tijdens de intake stelt de huidtherapeut u vragen over uw klachten en wordt er onderzoek gedaan door middel van inspectie van de huid. Mogelijke behandelmethoden:

Acnetherapie: Bij rosacea kunt u wellicht gebaat zijn met een (voorzichtige) dieptereiniging van de huid of peeling. Hierbij worden de pustels geledigd, wat zorgt voor een rustiger beeld van rosacea. De huidtherapeut kan u voorzien in adviezen.

Elektro-coagulatie: De huidtherapeut behandelt couperose, spider naevi, cherry hemangioma’s en de zichtbare haarvaatjes ten gevolge van rosacea veelal met elektro-coagulatie. Hierbij worden de desbetreffende haarvaatjes dichtgebrand.

Sommige mensen hebben niet zozeer last van couperose, maar wel van algehele roodheid (diffuse roodheid) van de huid, in een dergelijk geval kan de huidtherapeut u andere behandelingen aanbevelen zoals bijvoorbeeld camouflagetherapie.