Corona beleid vanaf 27 september

Door het hoge vaccinatietempo groeit het aantal mensen dat immuun beschouwd wordt voor COVID-19. Daarom is het beleid voor bron- en contactonderzoek vanaf donderdag 8 juli 2021 aangepast door de overheid. Als je voldoet aan onderstaande voorwaarden dan hoef je niet in quarantaine:

– de vaccinatieserie afgerond hebben van Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna) of Vaxzevria (AstraZeneca) > 14 dagen geleden;
– COVID-19 doorgemaakt hebben en daarna één van bovenstaande vaccins hebben ontvangen > 14 dagen geleden;
– het Janssen-vaccin hebben gekregen > 28 dagen geleden;
– COVID-19 doorgemaakt hebben < 6 maanden geleden. Voldoe je niet aan bovenstaande dan moet je alsnog in quarantaine. Natuurlijk blijft het belangrijk om je gezondheid goed in de gaten te houden. Krijg je klachten die passen bij het coronavirus? Laat je dan altijd eerst testen en bel naar de praktijk. Wij zullen vragen stellen (triage) om te bepalen of je gelijk mag komen of eerst moet wachten tot een negatieve uitslag of in het geval van een positieve uitslag maar zorg moet ondergaan die niet kan worden uitgesteld. Ondanks het goede nieuws dat besmettings- en ziekenhuisopname cijfers dalen, willen wij de kans op besmetting met het coronavirus of andere infectieziekten zo klein mogelijk houden. De huidtherapeut blijft een mondkapje ter bescherming dragen. Je mag voor jouw eigen veiligheid ook een mondkapje dragen. Nog even ter herhaling: 1. Was je handen regelmatig met zeep, ook goed tussen de vingers en houd de nagels schoon en kort; 2. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg; 3. Raak je mond, ogen, neus zo min mogelijk aan; Wij vertrouwen erop dat ieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt. Heb je vragen? Neem dan contact op met deze praktijk (06-40826365), bekijk de website van het RIVM of bel naar het publieksinformatienummer van de rijksoverheid: (0800-1351)